Bijenwastekeningen en Numerlogie op De Earth Angel Fair

Een blog van Anja Damhuis over Bijenwastekeningen en Numerlogie op de Earth Angel Fair

Wat maakt de combinatie bijenwastekenen en Numerologie zo bijzonder en werkzaam.
Het mooie van deze combinatie is dat Numerologie je feitelijke kennis geeft over jezelf. Je karaktereigenschappen, je sterke kanten, je valkuilen en je talenten.
Waar Numerologie logica en feiten bied en via de ratio wordt verwerkt, komt een bijenwastekening vanuit het diepst van je ziel, vanuit je gevoel en het contact met de Engelen. Door deze twee aspecten te verbinden ontstaat er een diepere kennis over de richting welke je op dit moment in mag slaan.

Op de EAF (Earth Angel Fair) werk ik samen met jou aan de thema’s van je jaarenergie. De jaarenergie wordt bepaald op basis van je geboortedatum en geeft aan welke thema’s er voor jou spelen dit kalenderjaar.

Hoe maak je een bijenwastekening.
Een bijenwastekening maak je met een encaustic strijkboutje en blokjes gekleurde bijenwas. Je kiest de kleuren intuïtief en laat het strijkboutje zijn eigen weg gaan. Door het maken van een bijenwastekening maak je zowel contact met je onderbewustzijn als met je hoger bewustzijn. Je onderbewustzijn is de plek waar al je ervaringen en gevoelens liggen opgeslagen. Je hoger bewustzijn is de energie van Engelen, Gidsen en andere Lichtwezens, maar ook je eigen scheppingskracht, de bron. Beide laten de kleuren en vormen spreken.

Voordat je aan de slag gaat met je bijenwastekening, maken we eerst contact middels een korte meditatie met het thema van de jaarenergie van jouw specifieke geboortejaar.

Hoe werkt Numerologie.
We zijn allemaal uniek toch? Of misschien toch niet helemaal?
Uit het gedrag van mensen zijn een aantal basistypes te herleiden.
Numerologie is het uitgangspunt waarmee negen basistypes, met hun eigen patronen in beeld worden gebracht. Naast de 9 basistypen zijn er ook nog drie met een hogere frequentie; 11, 22 en 33. Dit zijn de s.g. meestergetallen. Ieder getal heeft 2 polen en daartussen zit nog een heel ‘grijs gebied’, want ieder mens is uniek en ontwikkeld zich onder verschillende omstandigheden, opvoeders, omgeving etc. Niemand denkt, voelt en handelt hetzelfde. Er zijn dus ontelbare varianten.
Kennis van jezelf kan je helpen de manier te veranderen waarop je met jezelf en anderen om gaat en laat je de omstandigheden waarmee je geconfronteerd wordt beter begrijpen.

Naast de persoonlijkheidstypologie kan je met Numerologie ook kijken welk thema er in een bepaald jaar voor jou speelt. Ieder jaar krijg je de kans om met dat specifieke thema aan de slag te gaan. Dit inzicht maakt je duidelijk waarom het je soms tegen zit en waarom je soms het gevoel hebt dat je meedrijft met de flow. Als je weet in welke jaarenergie je zit kan je bewuster omgaan met deze thema’s.

Als je bijvoorbeeld in een loslaatjaar zit is het niet handig iets nieuws te willen beginnen. Je moet dan eerst een aantal zaken onderzoeken en loslaten voor je verder kan. Doe je dat niet, dan heb je het gevoel dat je tegen de stroom inzwemt. Zo heb je bijvoorbeeld een jaar waarin liefde en communicatie een hoofdrol speelt. Een jaar waarin het de bedoeling is dat je tot zelfinzicht komt, een afronding van een hele cyclus, een nieuw begin. Dat zijn allemaal thema’s die er voorbij kunnen komen. Er zijn in totaal 21 mogelijkheden (jaren) en dan begint de cyclus weer opnieuw. De datum waarop je geboren bent geeft aan in welke jaarenergie je op dit moment zit.