eenhoorn-1Sinds lange tijd heb ik een speciale liefde voor eenhoorns of unicorns. Ook paarden heb ik ook altijd al indrukwekkende dieren gevonden. Paarden zijn (zoals alle dieren) in staat om je een spiegel voor te houden. In 2013 jaar had ik een periode waarin ik veel paarden en eenhoorns zag. Zowel voor mijn derde oog (de eenhoorns) als in de fysieke wereld (de paarden). De eenhoorn is een voorbode voor verandering. Ze brengen met hun zuiverende energie situaties naar een hoger plan.

Het ‘medicijn’ wat ik van de paarden kreeg, gedurende deze periode, was paardenkracht. De paarden lieten me zien dat ik de kracht had om uitdagende situaties aan te kunnen. Ik had de kracht in mezelf. Alleen begreep ik op dat moment niet over welke situatie dat precies ging. Niet veel later kwam er inderdaad een grote verandering (of eigenlijk meerdere uitdagingen) op werkgebied. Toen kon ik de paardenkracht en het uithoudingsvermogen echt goed gebruiken.
‘De paarden’ hebben mij geleerd om met volle kracht voorruit te gaan. Ze hebben mij laten zien hoe krachtig ik ben. Het heeft me enorm geholpen om de stappen te zetten die waarvan ik wist dat ik ze moest zetten, het was tijd. Ik heb de stap gezet om volledig voor mijn zielendoel te gaan en mijn deeltijdbaan op te zeggen. Tegelijkertijd was er nog een onverwachte ontwikkeling binnen ‘het spirituele circuit’. Deze spoorde me aan om los te laten van wat ik ontgroeit was. Ook die stap heb ik gezet . Spannend maar zeer bevrijdend!

Gedurende deze “turbulente” periode in mijn leven heb ik mijn eenhoorn (die vaak als spirit guide bij me is) minder om me heen waargenomen. Ik was zeer blij verrast toen ik op een ochtend na het ontwaken, mijn eenhoorn weer voor mijn geestesoog zag!

Eenhoorns staan voor moed, reinheid en waardigheid. De magische hoorn staat voor ontwikkeling, transformatie en voortgang. Eenhoorns zijn overal ter wereld bekend. Ze zijn bekend uit mythen en legenden. Bij de Kelten staat de eenhoorn in verbinding met het appeleiland van Avalon en de appelboom, wat een oud symbool voor de Godin is. In onze cultuur waakt de eenhoorn bij de drempel naar de bovenwereld en de draak bij die van de onderwereld. Daartussen leven wij als mens.  Feeën worden vaak samen met eenhoorns gezien als ze bezig zijn met heling van het land, om het opnieuw in betoverde staat terug te brengen. Zij zouden de hoorn daarbij gebruiken als instrument.

Werken met de eenhoorn

Eenhoorn medicijn is zacht en liefdevol. Haast ongemerkt opent het de deuren naar het innerlijk potentieel. Eenhoorn brengt je de kracht van je oorspronkelijke licht terug en toont je de kracht van de spiraal en de voortgang. Ze opent het Goddelijk Portaal, zodat de oneindige stroom van zegeningen onopgemerkt op de mensen kan neerdalen. Wanneer er duisternis is, waarschuwt Eenhoorn zacht. Ze kondigt ook vaak een hoger niveau van spirituele ontwikkeling aan. Wanneer ze jouw pad betreedt, maak je dan gereed om te reinigen. Jij wordt geleid om licht en liefde te verspreiden! Duikt eenhoorn in je dromen op dan verwijst dat naar voorbereiding, transformatie, reiniging, vernieuwing en heling.  De eenhoorn open je derde oog en versterkt het vertrouwen in je intuïtie.
De eenhoorn verbind je met: het feeënrijk, de oude kennis van Lemurie, het maagdelijke pure, de kracht van Maria, wedergeboorte en het priesteressen schap van Avalon.

Vormen van werken met de Eenhoorns: Eenhoorn Readings, Eenhoorn Healings, Eenhoorn eenhoorn wolwezentjes van de aarde engelEssence.

Boodschap van de eenhoorns: Leef je potentieel en laat je licht overal stralen

Kristallen:
Amethist, maansteen.

Symbolen:
Gedraaide hoorn, spiralen, witte ster.  Associaties: Hoorn des overvloeds, appelboom, Plejaden, Sirius, violet vuur, communicatie met dieren, planten en natuurwezens.

Affirmaties:
“Het hoogste licht gaat via mij de wereld in”
“Het potentieel van mijn ziel opent zich nu”
“Waardigheid woont in mijn kern”

Tot slot de belangrijkste in het werken met Eenhoorn: zorg voor een zuivere intentie vanuit je hart en Ziel.

Bronnen: De Aarde Engel, Krachtdieren door Jeanne Ruland, The Wonder of Unicorns door Diana Cooper.