Elfen spreken tot de verbeelding.  Ze verschijnen aan hen die een verbinding hebben met de aarde en de natuur en wellicht heb je hierin ook een taak te vervullen!  
Elfen en natuurwezens zijn de beschermers van de natuurlijke wereld. Doreen Virtue noemt de elfen ook wel natuurengelen, omdat ze de natuur en de dieren onder hun hoede hebben.
Elfen worden ook wel elementalen genoemd, omdat zij van nature bestaan uit (een of meer van) de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur.
Men zegt dat hun energie is het beste voelbaar waar twee elementen elkaar ontmoeten, zoals op de grens van water een aarde. 

Wolwezen Marlene gechanneld door de Aarde Engel

Wolwezen Marlene

De boodschappen van elfen en natuurwezens komen vaak in rijmpjes tot je. Zij houden van plezier hebben en spelen, ook met taal, terwijl er een diepere betekenis onder hun woorden ligt. Mijn ervaringen met elfen en natuurwezens vonden plaats op plekken als de Chalice Well in Glastonbury maar ook op krachtplekken in ons eigen landje. Mijn ervaring is dat als je de elfen uitnodigt ze eerst ‘de kat uit de boom kijken’ en als ze zien dat je een goed hart hebt dat ze graag met je werken. Elfen houden ervan om het leven te vieren.

“In het maanlicht spelen we, met de nacht begint onze dag,
terwijl we dansen, valt de dauw”. 

Wanneer je buiten loopt en je openstelt voor de natuur en al haar wezens, zal het gemakkelijker voor je zijn om de wereld van de natuurwezens te betreden. Wist je trouwens dat bomen je kunnen helpen met aarden? Ga maar eens bij een boom staan of zitten, vaak is dat genoeg om het aardende effect al te voelen. Wanneer je contact maakt met het wezen erin, kun je er mee werken om bijvoorbeeld iets dat je kwijt wilt los te laten. De natuur heeft ons veel (healing) te bieden, laten wij haar aub met respect behandelen. In mijn ogen is niet de natuur die healing nodig heeft, maar de mensen die de natuur schaden.

Zorgen voor de Aarde en de natuur

Mother_Earth_by_josephine101De elfen en natuurwezens vragen ons om milieubewuster te zijn en om vuil niet in de natuur achter te laten. Het duurt een eeuwigheid voordat sommige dingen verteerd zijn. Sigaretten vragen gemiddeld twee jaar en kauwgom is pas verdwenen na 20-25 jaar! Een plastic frisdrankfles zal er ongeveer 7 jaar over doen om te vergaan en het kost de natuur ongeveer 50 jaar om blikjes te verteren!

Je kunt zelf echt een verschil maken, niet alleen door vuil uit de natuur eens op te rapen en in de prullenbak te gooien, maar ook door je schoonmaakmiddelen te vervangen voor een milieuvriendelijkere variant. De elfen en natuurwezens zullen je er eeuwig dankbaar voor zijn.

Werken met
Er zijn verschillende soorten elven, bloemenelfen, plantenelfen, luchtelven en zo gaat het nog wel even door. Iedere plant en zelfs ieder grassprietje heeft een elfje dat erover waakt. Je kunt de elven vragen bijvoorbeeld om je te helpen met je tuin. Nodig de elven uit om in je tuin te komen wonen voor een overvloedige groei en bloei van de aanwezige bloemen en planten. Je kunt om ze het gevoel te geven dat ze welkom zijn een elfendeurtje plaatsen of elfenbeeldjes. Elven zijn ook gek op kristallen en met name bergkristal. Elfen hebben een diepe verbinding met moeder aarde, dit is ook een van de reden waarom zij gemakkelijk manifesteren.
Je kunt de elfen ook vragen om je te helpen bij alles wat je wilt manifesteren
. In ruil daarvoor kunnen ze je vragen om een bepaald stuk in de natuur te ontdoen van vuil. Of ze vragen je milieubewuster te zijn en bijvoorbeeld te switchen naar milieu vriendelijkere schoonmaakmiddelen.

Wanneer je je in de natuur bevindt en je voelt je ‘geroepen’ om wat vuil op te rapen, dan weet je dat er elfen de buurt zijn.
Elfen zijn ook uitmuntende healers. Denk er eens aan als je plant of dier wat mankeert, ze helpen graag!9023p184bgcci87eo12ku1r432o1fqf2

De Deva’s zijn een onderdeel van een scheppingsverhaal. Zij zijn verantwoordelijk voor de evolutie van de natuur. Het woord “deva” betekent in het Sanskriet ook wel “god” of “godheid”. Deva’s zijn de verlichte wezens uit het boeddhisme en het hindoeïsme, bewuste spirituele wezens, zoals Engelen die de orde brengen in alles dat
bestaat. De deva’s bevinden zich over het algemeen meer bij het water.

De Elfen vragen je om je fantasie te gebruiken om met hen samen te kunnen zijn. Als je met respect omgaat met alles wat leeft op de aarde, zul  je de wereld van de elfen, natuurwezens, dieren, planten, rotsen en moeder aarde werkelijk kunnen binnengaan.Heb vooral veel vreugde en plezier! Vergroot je zorgzaamheid en betrokkenheid bij alles wat zich op aarde manifesteert en de mystieke poorten kunnen zich voor je openen.

Bron: De Aarde Engel, Fairies 101 door Doreen Virtue

Op de Earth Angel Fair zul je verschillende geïncarneerde elementals tegenkomen. Ze zijn aanwezig onder de standhouders en de bezoekers. Verder vind je er onder andere elven deurtjes, elvenkunst en kristallen met een link naar het elvenrijk.