Johannes- De Bultrug

johannes

 In december 2012 was Johannes de Bultrug meermalen in het nieuws. Zij (bleek later) was aangespoeld. Doordat men haar niet heeft kunnen redden overleed zij op een zandplaat bij Texel. Ik weet nog goed dat er reddingsacties in het leven waren geroepen om Bultrug Johannes te redden. In die periode vroeg een collega mij of ik mee wou doen om ‘Johannes’ licht en heling te sturen. Naast heling te sturen  besloot ik een gesprek met haar aan te gaan op dezelfde manier zoals ik dat met (huis)dieren telepathisch kan. Ik werd diep geraakt door haar verhaal en boodschap.

Johannes’ liet mij weten dat zij had gehoopt dat mensen haar niet zo snel hadden opgeven.

Haar intentie was om mensen te laten zien dat zij door samenwerking konden bereiken wat zij zelf niet voor mogelijk hielden. Haar redden in dit geval.


Ik kon met mijn helderziende oog zien dat zij werd omgeven door gouden licht en engelen. De engelen vormden een halve cirkel om haar heen om de ziel heling te sturen. Ik zag een beeld waarbij ik Johannes in het water zag springen. Zij maakte ondanks het lijden op de zandplaat een blije indruk. Ik realiseerde me dat dit was omdat het einde van haar lijden nabij was. Ik kon haar verdriet voelen omdat zij haar familie achter moest laten. Zij liet mij weten dat zij blij was dat ik er was. Ik begon haar tezamen met de engelen licht en heling te sturen. Ik bedankte haar voor haar grootse gebaar. Meteen begon zij mij gouden licht en symbolen te sturen. Haar boodschap was

Houd van jezelf en houd van elkaar. Samen kunnen mensen grootse dingen bereiken. Samen kunnen de wereld helen, te beginnen met steeds een persoon.actie_bultrug

In voelde alsof ik werd meegenomen door de groep Bultruggen waarin ‘Johannes’ leefde. Deze bultruggen kwamen haar een laatste eer brengen door langs de kust te zwemmen. Het was een ontroerend aangezicht. Ik voelde me vereerd (en ook wel verdrietig) dat ik dit mocht aanschouwen. Johannes vraagt de mens ook om beter voor de natuur en voor de waterwerelden te zorgen.

Zij vroeg mij vaker met dolfijnen en walvissen te werken. Ik had haar beloofd hier gehoor aan te geven. Haar ogen bleven hetzelfde, ze zei dat zij klaar was om als ziel verder te gaan. Niet veel later werd in het nieuws bekend gemaakt dat de gemeente Texel had bevestigd dat bultrug Johannes was overleden.

walvis-johannes1

0513_sid thomas4Dit verhaal heb ik destijds opgeschreven met de intentie om ergens ooit iets mee te doen.
Nu met de Earth Angel Fair voelt het voor mij passend om ‘haar verhaal’ naar buiten te brengen. Ook voelt het passend om er nu iets mee te doen. Daarom heb ik besloten om ter nagedachtenis aan ‘Johannes’ een deel van mijn inkomen van deze Fair te doneren aan Sea Shepard.

Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) is een internationale non-profit organisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee.

Bron; Linda Goodings – De Aarde Engel