yule7RITUEEL

Voel je welkom om je aan te sluiten bij het vuurritueel @ Earth Angel Fair

Op de Earth Angel Fair gaan we opnieuw verbinden met onszelf, met mensen en de wereld om ons heen op een manier die voor een ieder goed voelt. In samenwerking met Earth Angel Fair teamleden vanuit verschillende disciplines is er ‘als vanzelf’ een mooi einde jaar ritueel ontstaan dat alle zintuigen prikkelt. We nodigen bezoekers en collega’s op de fair uit om samen met ons het ritueel verder handen en voeten te geven en om het in licht, liefde en verbinding met ons te beleven. Bezoekers zijn welkom om hun bijdrage te leveren bijvoorbeeld met meegebrachte drums.

Rituelen bieden je de mogelijkheid om stil te staan bij wat je echt raakt en wat voor jou het leven zinvol maakt. Het ritueel geeft verdieping en ondersteunt bij het loslaten van het oude zodat er ruimte is voor nieuwe energie. Het helpt om in de drukte van alledag stil te staan en helemaal in hier en nu te zijn, waar we bewuste keuzes maken. Dit kan bijzonder heilzaam zijn en bijdragen aan focus en manifestatie van je (harte) wensen. Het kan helpen om los te laten wat je niet langer dient. Zodat je het nieuwe jaar met een schoner hart begint. We gaan tijdens het ritueel onder andere het licht verwelkomen (midwinter vieren), oude zaken loslaten, heling en zegeningen ontvangen en lichtwerk voor moeder aarde doen.

Een van de Earth Angel Fair teamleden die zich tijdens het ritueel gaat ontfermen over het vuur is Akumbha. Voorafgaand aan het ritueel zal hij zo rond 16:45 uur bij vuurplaats al een purificatie ceremonie (Agnihotra) houden. Dit zal er tevens voor zorgen dat de vuurplaats, waar wij het ritueel houden, energetisch schoon zal zijn.
Wil de Agnihotra aanschouwen dan kun je rond 16:30 naar de vuurplaats gaan.

Akumba vertelt hieronder wat Agnihotra is.
Hoe leg je in woorden uit wat Agnihotra is? Agnihotra is een belevenis een gevoel wat je zelf mee kunt maken. Het biedt je toegang tot je eigen helende apotheek en zorgt voor spirituele groei.
‘Agni’ is de God van het Vuur; ‘hotra’ is heilig. Agnihotra is een purificatie ceremonie.

De ceremonie wordt gedaan bij de 1ste zonnestraal vanuit het centrum van de zon die de aarde raakt en/of de laatste zonnestraal. Er wordt een vuurtje gemaakt in een koperen piramide (in verhouding met de maten van Geops). Het vuur wordt gemaakt door gedroogde koeienmest met Ghee (geklaarde boter) in te smeren en te ontbranden en daar bij het spreken van een mantra een rijstoffer te geven aan Agni.
Wat er dan gebeurt is dat er een poort opent waardoor purificatie plaats vindt. De poort is boven de piramide en de kolom van lucht tot aan de atmosfeer wordt gezuiverd zodat de oorspronkelijke energie van de 1ste of laatste zonnestraal via de poort bij de piramide kan komen en zich kan verspreiden. Dit kan van 5 tot 25 km ver gaan afhankelijk van of er zich chemische barrières bevinden (deze stoppen de purificatie).

Deelnemers aan de ceremonie zullen telkens in een hogere (spirituele) frequentie komen. De ceremonie biedt bescherming aan deelnemers en hun hartconnecties (geliefden) tot aan de volgende ceremonie en deze bescherming is zeer krachtig. Voorbeelden zijn overlevenden van Bophal (India)!!

Maak gebruik van de mogelijkheid om Agnihotra mee te maken en
voel je welkom om je aan te sluiten bij het vuurritueel.

www.earthangelfair.nl – 21 dec 2014 te Soest.